Door verandering in de samenstelling van de dieselbrandstof is deze kritischer geworden voor de groei van micro-organismen. Daardoor neemt de kans op motorstoringen toe. Deze informatie gaat in op de oorzaken en gevolgen en geeft tips hoe dit te voorkomen. Ook wordt de nieuwe GTL Fuel besproken, die vele voordelen voor de watersporter biedt. Klik hier om te lezen

 

 De motoren in de eerste generatie Trintella jachten hebben vaak al zoveel draaiuren gemaakt dat de vraag rijst of de dieselmotor vervangen moet worden of voor revisie in aanmerking komt. Na een korte inleiding over de oorzaak tot een ingreep worden een aantal overwegingen gegeven. In de bijlagen beschrijven vier eigenaren van een Trintella la en lll en 42 hun eigen ervaringen in dit proces. Klik hier om te lezen

Polyester roerbladen zijn vanwege hun constructie en dynamische belasting op den duur gevoelig voor inwateren. Een vorstperiode tijdens winteropslag buiten is vervolgens vaak aanleiding voor het delamineren of scheuren van het blad. In deze TI wordt een ‘best pratice’ van een roerblad reparatie van een llla beschreven. Een bijdrage van Jan Toes Klik hier om te lezen

Deze  informatiebrochure  beschrijft  wat  van  belang  is  bij  het  onderhoud  van  een  teakdek   en  hoe  een  gedeeltelijke  of  volledige  renovatie  kan  worden  uitgevoerd.   De   informatie  is  gebaseerd   op   vakliteratuur  en   persoonlijke   en   goed    gedocumenteerde   ervaringen van   collega   zeilers.  Klik hier om te lezen. 

 Deze informatie beschrijft een ‘best practice’ hoe een gebroken wandputting vervangen kan worden bij een Trintella lV, Controle en aandacht voor de staat van het staand want en puttingen is van essentieel belang om ontmasting en onveilige situaties te voorkomen.

Klik hier voor de hele brochure

Manoeuvreren met langkielers zoals de oudere generatie Trintella’s vraagt veel behendigheid van de schipper.. Een boegschroef biedt uitkomst om makkelijk en veilig te kunnen manoeuvreren. Hier wordt de inbouw beschreven in een Trintella llla.  

 Klik hier voor de hele brochure

Een maststrijkinstallatie installatie vergroot het zeilgebied.  Hier wordt een voorbeeld gegeven van de toepassing en bediening van een unit op een lla en tips voor een nieuw te installeren unit.  Klik  hier voor de hele brochure.

 

Deze informatie beschrijft een ‘best practice’ van hoe de zeereling incl scepters en scepterpotten kunnen worden vervangen bij een Trintella 38.

Klik hier voor de hele brochure

De middenkuip van de Trintella 38 kan na een regenbui aan de lijzijde het water onvoldoende afvoeren. Hierdoor kan een  onplezierige plas ontstaan in de hoek van de kuipbank en de kuiprand. In deze “best practice “ ervaring wordt beschreven hoe je met een bescheiden hoeveelheid materiaal en wat doorzettingsvermogen een goede oplossing creëert. 

Klik  hier voor de hele brochure.

In dit bulletin een “best practice” voorbeeld van de vervanging van de standaard schootlieren door elektrische op een Trintella 38 . 

Download hier de brochure