Kennis en expertise binnen de TVK, algemeen of type specifiek.  Hebt U aanvullingen of opmerkingen, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

 

Door verandering in de samenstelling van de dieselbrandstof is deze kritischer geworden voor de groei van micro-organismen. Daardoor neemt de kans op motorstoringen toe. Deze informatie gaat in op de oorzaken en gevolgen en geeft tips hoe dit te voorkomen. Ook wordt de nieuwe GTL Fuel besproken, die vele voordelen voor de watersporter biedt.

               LEES MEER...

 

 De motoren in de eerste generatie Trintella jachten hebben vaak al zoveel draaiuren gemaakt dat de vraag rijst of de dieselmotor vervangen moet worden of voor revisie in aanmerking komt. Na een korte inleiding over de oorzaak tot een ingreep worden een aantal overwegingen gegeven. In de bijlagen beschrijven vier eigenaren van een Trintella la en lll en 42 hun eigen ervaringen in dit proces.

                    LEES MEER...

Polyester roerbladen zijn vanwege hun constructie en dynamische belasting op den duur gevoelig voor inwateren. Een vorstperiode tijdens winteropslag buiten is vervolgens vaak aanleiding voor het delamineren of scheuren van het blad. In deze TI wordt een ‘best pratice’ van een roerblad reparatie van een llla beschreven. Een bijdrage van Jan Toes

                    LEES MEER...

Deze informatie beschrijt wat van belang is bij het onderhoud van een teakdek en hoe een gedeeltelijke of volledige renovatie kan worden uitgevoerd. De informatie is gebaseerd op vakliteratuur en persoonlijke en goed gedocumenteerde ervaringen van collega zeilers.

                    LEES MEER....

 Deze informatie beschrijft een ‘best practice’ hoe een gebroken wandputting vervangen kan worden bij een Trintella lV, Controle en aandacht voor de staat van het staand want en puttingen is van essentieel belang om ontmasting en onveilige situaties te voorkomen.

                    LEES MEER...

Manoeuvreren met langkielers zoals de oudere generatie Trintella’s vraagt veel behendigheid van de schipper.. Een boegschroef biedt uitkomst om makkelijk en veilig te kunnen manoeuvreren. Hier wordt de inbouw beschreven in een Trintella llla.  

                     LEES MEER...

De Trintel en Trintella Classics zijn met het vele hout mooie maar ook kwetsbare boten qua onderhoud. Deze TI gaat in op de verschillende blanke lak systemen, producten en praktijkvoorbeelden van eigenaren.

                     LEES MEER...

Deze informatie beschrijft een ‘best practice’ van hoe het vaste windscherm van een Trintella 38 gereviseerd kan worden.

                    LEES MEER...

Een maststrijkinstallatie installatie vergroot het zeilgebied.  Hier wordt een voorbeeld gegeven van de toepassing en bediening van een unit op een lla en tips voor een nieuw te installeren unit. 

                    LEES MEER...

 

Achtergronden over de werking van dit handicapsysteem worden besproken  met een overzicht van SW factoren van de meeste Trintella’s .

                    LEES MEER...

Deze informatie beschrijft een ‘best practice’ van hoe de zeereling incl scepters en scepterpotten kunnen worden vervangen bij een Trintella 38.

                    LEES MEER...

De middenkuip van de Trintella 38 kan na een regenbui aan de lijzijde het water onvoldoende afvoeren.  In deze “best practice “ ervaring wordt beschreven hoe je met een bescheiden hoeveelheid materiaal en wat doorzettingsvermogen een goede oplossing creëert. 

                    LEES MEER...

Deze informatie geeft een overzicht van de veelheid aan documenten die toegepast en/of vereist zijn om in binnen- en buitenland een zeiljacht te kunnen bouwen, varen en bezitten.

                     LEES MEER...

Wad-genieters George en Anuschka Postma misten het droogvallen op het wad en hebben hun Trintella III (Lola) uitgerust met wadpoten. Hun ervaringen hebben George en Anuschka gedocumenteerd en willen het graag met de Trintella gemeenschap delen.

                             LEES MEER ...

Login

Volg ons via

Volg ons via Facebook en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Facebook