Actuele bouwnummerlijst

 

De bijna 1200 Trintels en Trintella's die op de werf van Anne Wever zijn gebouwd zijn fraaie en degelijke schepen en kunnen, mits goed onderhouden, nog vele generaties mee.

Het oudste deel van de vloot is met zijn klassieke lijnen een lust voor het oog, maar door hun vele houtwerk ook het meest kwetsbaar. Om zoveel mogelijk eigenaren te stimuleren en met technische informatie, adviezen en eigen ervaringen te kunnen ondersteunen is het van belang om de bestaande vloot beter in beeld te brengen. De grootste categorie is de Classic serie met ruim 600 Trintels en Trintella's I (a) en II(a).Dit is het oudste en meest kwetsbare deel van de vloot. Op dit moment is slechts van 10% van deze schepen de naam ligplaats en eigenaar bekend. De categorie de Center Cockpits (Trintella III, IIIa, IV, 41 en V) telt zo'n 315 schepen waarvan wij 25% in beeld hebben. De categorie Flush Decks (Trintella 38, 44, 45 en 53) telt ruim 100 schepen en hier is ook ruim een kwart van in beeld. Daarnaast heben we de categorien met de Trintella 42 en de A en C series die samen ook goed zijn voor 100 schepen waarvan slechts een klein deel in beeld is. Mijn verzoek aan allen is ons te helpen bij het in kaart brengen van onze vloot. Hier kunt u de bouwnummerlijst bekijken waarin wij enkel het type, de originele en huidige scheepsnaam en de vlag onder welke het schip nu vaart vermelden. Voor een goede ondersteuning van en communicatie met de eigenaren hebben wij daarnaast een database waarin ook de ligplaats en het email adres en tel. nummer worden opgeslagen. Wij zouden het zeer op prijs stellen wanneer u ontbrekende schepen en/of gewijzigde gegevens wilt helpen in kaart te brengen. U kunt deze informatie mailen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

 

Bouwnummerdocument (BN-Document)

Naast de bouwnummerlijst houden we de geschiedenis van de schepen bij in een bouwnummerdocument. Het betreft gegevens over de namen en periodes van opeenvolgende eigenaren en scheepsnamen, maar nog belangrijker een opsomming van wijzigingen en reparaties aan schepen die van belang kunnen zijn voor andere eigenaren. Op deze manier kunnen we eigenaren met specifieke vragen snel helpen en mogelijk doorverwijzen naar een eigenaar die al ervaring heeft met een reparatie of aanpassing aan zijn schip. Eigenaren zullen eerst door TVK benaderd worden of ze bereid zijn advies te geven aan een ander lid.

Van een aantal schepen is de geschiedenis van het schip door de eigenaar reeds vastgelegd in een BN-document, vaak in samenspraak met de serie coördinator. Als TVK-lid kunt u het BN-document van uw schip opvragen. Indien dit bestaat wordt dit U per mail toegezonden, u kunt dit weer aanvullen met de meest recente gegevens.

Een leeg BN-document om zelf in te vullen is te downloaden via de TVK website https://www.trintella.org/behoud-en-techniek/actuele-bouwnummerlijst of op te vragen via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wilt u het ingevulde BN-Document ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , wij vullen dit dan aan met de bij TVK bekende gegevens, sturen u een exemplaar en bewaren dit ook bij de scheepsinfo.

 

Login

Volg ons via

Volg ons via Facebook en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Facebook