Op initiatief van eigenaren van het eerste uur; de heren Jules Coppens, Jan Buyze, Joe Butzelaar en Ad van Gent werd 24 oktober 1968 een eerste vergadering belegd. Men noemde zich de "Commissie van Trintel en Trintella zeilers". Doel was het bevorderen van contacten tussen de eigenaren, waartoe een feestavond met diner en dans en een zeilreünie moesten dienen.

tvkreunie69

Het Veerse Meer was in het Hemelvaartweekend van 1969 het toneel van de eerste voorjaarsbijeenkomst. Deze was zo'n succes dat afgesproken werd in de winter opnieuw bijeen te komen om foto's en films uit te wisselen en na te praten over het afgelopen seizoen; de najaarsreünie was geboren. Daar werden ook afspraken gemaakt voor een volgende bijeenkomst: dan op het IJsselmeer. Afwisselend werden er nu jaarlijks een voorjaarsbijeenkomst gehouden in het Noorden of in het Zuiden. Daarbij werd er ook al gestreefd in konvooi naar het Noorden dan wel Zuiden af te varen. De najaarsreünies werden ook ware happenings: cruises op de Rijn en naar Antwerpen, bezoeken aan bootshows in Dusseldorf en Londen, feesten in het Kurhaus en in een kasteel.

Begin jaren tachtig was een moeilijke tijd voor werf en vereniging. De vereniging besloot zich zelfvoorzienend te maken om niet een kostenpost voor de werf te zijn. De initiator hiervan was de heer Jan Greve en op 2 mei 1984 werd de Trintella Vriendenkring zoals we die nu kennen opgericht. Men hield elkaar op de hoogte van wetenswaardigheden via het "Trintella Journaal": verslagen van een probleemloze OSTAR deelname in een Trintella 38, de overall overwinning van een Trintella 42 in de "Corpus Christi Race Week" (Texas) en van eveneens een Trintella 42 in de Azoren race. Ook werden thuiskomers van een wereldomzeiling begroet. Tegenwoordig houdt de vereniging haar leden  4 - 6 keer per jaar op de hoogte met een digitale nieuwsbrief en brengt ze een keer per jaar het TVK-Magazine uit.


vr200415In 2014 heeft de vereniging ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van het merk Trintella het standaardwerk Trintella Yachts, Hollands glorie uit Brabant uitgebracht. Sindsdien richt de TVK zich naast de gezelligheid sterker op het behoud van de vloot door het ontsluiten en toegankelijker maken van informatie en ervaringen op het gebied van onderhoud, comfort en vaartechniek. Mede daardoor groeit de vereniging gestaag en heeft inmiddels zo'n 230 leden. De voorjaarsbijeenkomsten worden nog steeds elk jaar in het Hemelvaartweekend gehouden, afwisselend in het Zuiden en het Noorden. De najaarsreünies, waarbij tevens de algemene ledenvergadering wordt gehouden, zijn ook steeds druk bezocht. De workshops o.a. op het gebied van onderhoud die onder auspiciën van de Federatie PolyClassics worden georganiseerd zijn nuttig, mede omdat de leeftijd van vele schepen vraagt om wat extra aandacht op dat gebied...

De TVK is een internationaal gekleurd gezelschap: naast vele enthousiaste Nederlandse, Belgische en Duitse leden hebben we leden uit: het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Oostenrijk, Portugal, Noorwegen en Hongarije, Israel, Chili en Australie. Voor slechts 35 Euro per jaar bent u lid, en heeft u het recht mee in te schrijven op de activiteiten. Op de thuispagina vindt u het contact adres, en ook links naar andere leuke sites.

Volg ons via

Volg ons via Facebook en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 Facebook