Op initiatief van eigenaren van het eerste uur; de heren Jules Coppens, Jan Buyze, Joe Butzelaar en Ad van Gent werd 24 oktober 1968 een eerste vergadering belegd. Men noemde zich de "Commissie van Trintel en Trintella zeilers". Doel was het bevorderen van contacten tussen de eigenaren, waartoe een feestavond met diner en dans en een zeilreünie moesten dienen.

tvkreunie69

Het Veerse Meer was in 1969 het toneel van de eerste reünie. De bijeenkomst was zo'n succes dat afgesproken werd in de winter bijeen te komen om foto's en films uit te wisselen en na te praten over het afgelopen seizoen. Ook werden afspraken gemaakt voor een volgende reünie: dan op het IJsselmeer. Afwisselend werden er nu jaarlijks een zomerreünie gehouden in het Noorden of in het Zuiden. Daarbij werd er ook al gestreefd in konvooi naar het Noorden dan wel Zuiden af te varen. De winterreünies werden ook ware happenings: cruises op de Rijn en naar Antwerpen, bezoeken aan bootshows in Dusseldorf en Londen, feesten in het Kurhaus en in een kasteel.

Begin jaren tachtig was een moeilijke tijd voor werf en vereniging. De vereniging besloot zich zelfvoorzienend te maken om niet een kostenpost voor de werf te zijn. De initiator hiervan was de heer Jan Greve en op 2 mei 1984 werd de Trintella Vriendenkring daadwerkelijk opgericht. Men hield elkaar op de hoogte van wetenswaardigheden via het "Trintella Journaal": verslagen van een probleemloze OSTAR deelname in een Trintella 38, de overall overwinning van een Trintella 42 in de "Corpus Christi Race Week" (Texas) en van eveneens een Trintella 42 in de Azoren race. Ook werden thuiskomers van een wereldomzeiling begroet. De Vereniging heeft een tweemaal per jaar uitgegeven mededelingenblad.

vr200415De TVK heeft inmiddels iets meer dan 200 leden. De voorjaarsreünie wordt nog immer jaarlijks om en om in het Zuiden en het Noorden gehouden: het Hemelvaartweekend is de TVK-leden heilig. De najaarsreünies, welke tevens de algemene ledenvergadering zijn, worden nog steeds drukbezocht. De onderhoudsdagen zijn nuttig, mede omdat de leeftijd van vele schepen vraagt om wat extra aandacht op dat gebied...

We zijn een internationaal gekleurd gezelschap: naast vele enthousiaste Nederlandse, Belgische en Duitse leden hebben we leden uit: het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Oostenrijk, Portugal, Noorwegen en Hongarije, Israel en Australie. Voor slechts 30 Euro per jaar bent u lid, en heeft u het recht mee in te schrijven op de activiteiten. Op de thuispagina vindt u het contact adres, en ook links naar andere leuke sites.