Najaarsbijeenkomst in Amersfoort gezellig.

U kunt de foto's van de najaarsbijeenkomst te Amersfoort bekijken onder Evenementen/fotos evenementen of door Hier te klikken.

De Najaarsreünie in Amersfoort nadert alweer met rasse schreden!

Het vaarseizoen kan ons nog veel heerlijke nazomerdagen geven, toch zijn we  alweer druk met de voorbereidingen van de Najaarsreünie!   Die is dit jaar op zaterdag 18 november in de verrassend mooie stad Amersfoort. Gastvrouw en gastheer zijn Marion en Herbert Luiten (Vrijheid, Trintella III).

Lees meer...

Kom je ook aan het roer staan van onze mooie vereniging?

We kunnen in ons team namelijk wel wat hulp gebruiken. Onder het motto ‘vele handen maken licht werk’ zoeken we versterking van het bestuur voor de functies : -Commissielid TV K magazine, Commissielid Evenementen ,- Commissielid TVK shop

Lees meer...

Steun de KNRM met foto’s van de voorjaarswedstrijd

Tijdens de wedstrijddag op de Voorjaarsbijeenkomst in Lelystad mocht ik fungeren als wedstrijdfotograaf. Aan boord van de Doarmer van Jouwert de Vries en Ineke Westendorp maakte ik een uitgebreide serie foto’s van de wedstrijd. Ook tijdens het palaver en de prijsuitreiking heb ik wat beelden kunnen schieten.

Lees meer...

Jubileumjaar 2018: TVK bestaat 50 jaar!

Vijftig jaar geleden opgericht!

Volgend jaar is het 50 jaar geleden dat een groep Trintel- en Trintella-eigenaren zich verenigde onder de naam ‘Commissie van Trintel en Trintella zeilers’. Initiatiefnemers van het eerste uur in 1968 waren Joe Butzelaar, Jan Buyze, Jules Coppens en Ad van Gent, samen met Anne Wever. De eerste Voorjaarsbijeenkomst werd in het Hemelvaartweekend van 1969 gehouden in Veere.

Lees meer...

Behoud van ons varend erfgoed

 

De bijna 1200 Trintels en Trintella's die op de werf van Anne Wever zijn gebouwd zijn fraaie en degelijke schepen en kunnen, mits goed onderhouden, nog vele generaties mee.

Lees meer...

Profieltekeningen van de Trintella 40A en de 44 gereed!

We breiden de collectie profieltekeningen van onze schepen geleidelijk aan uit. De serie Klassiekers is compleet en de serie Center Cockpits ook. Van de serie Flush Decks hadden we de 38 al en is nu ook de 44 beschikbaar! De Trintella 42 is ook gereed en van de A & C – serie is nu de 40A beschikbaar! De andere types volgen in de loop van dit jaar.

Lees meer...

Nieuwe Technische Informatie No. 3 over Hermotoriseren

Een nieuwe Technische Informatie met de titel "Hermotoriseren of revisie"  kunt u vinden onder Schepen/Behoud/Technische informatie.

Perfect gerestaureerde Trintella Ia op boot Düsseldorf 2017.

De TVK ontving dit najaar een uitgebreide mail van de heer Wolfgang Willutzki. De heer Willutzki heeft in 2008 een Trintella Ia gekocht in Nederland. Kosten noch moeite is gespaard om dit schip, de "Anais", met behoud van haar traditionele karakter, in concourstaat te brengen.

Lees meer...