Voorjaarsbijeenkomst 2017 in Lelystad – zonnig, gezellig en sportief

De 49e Voorjaarsbijeenkomst werd dit jaar gehouden vanuit de Bataviahaven in Lelystad. Voor dit Hemelvaartweekend van 25 t/m 27 mei hadden zich weer veel deelnemers opgegeven. Ruim 24 leden zijn met de boot gekomen en ruim 75 deelnemers waren aanwezig voor het diner. 

Lees meer...

Jubileumjaar 2018: TVK bestaat 50 jaar!

Vijftig jaar geleden opgericht!

Volgend jaar is het 50 jaar geleden dat een groep Trintel- en Trintella-eigenaren zich verenigde onder de naam ‘Commissie van Trintel en Trintella zeilers’. Initiatiefnemers van het eerste uur in 1968 waren Joe Butzelaar, Jan Buyze, Jules Coppens en Ad van Gent, samen met Anne Wever. De eerste Voorjaarsbijeenkomst werd in het Hemelvaartweekend van 1969 gehouden in Veere.

Lees meer...

Profieltekeningen van de Trintella 40A en de 44 gereed!

We breiden de collectie profieltekeningen van onze schepen geleidelijk aan uit. De serie Klassiekers is compleet en de serie Center Cockpits ook. Van de serie Flush Decks hadden we de 38 al en is nu ook de 44 beschikbaar! De Trintella 42 is ook gereed en van de A & C – serie is nu de 40A beschikbaar! De andere types volgen in de loop van dit jaar.

Lees meer...

Nieuwe Technische Informatie No. 3 over Hermotoriseren

Een nieuwe Technische Informatie met de titel "Hermotoriseren of revisie"  kunt u vinden onder Schepen/Behoud/Technische informatie.

Perfect gerestaureerde Trintella Ia op boot Düsseldorf 2017.

De TVK ontving dit najaar een uitgebreide mail van de heer Wolfgang Willutzki. De heer Willutzki heeft in 2008 een Trintella Ia gekocht in Nederland. Kosten noch moeite is gespaard om dit schip, de "Anais", met behoud van haar traditionele karakter, in concourstaat te brengen.

Lees meer...

Najaarsreünie op 19 november 2016 in Antwerpen was genieten!

De Najaarsreünie in Antwerpen, die heerlijke stad aan de Schelde, was op 19 november 2016.  Het verslag kunt u hier lezen. De foto's kunt u hier bekijken.

Trintella4green project plant wereldreis in 2017

Niels Tammerling en Tjerk Zweers wonen al sinds 2014 op hun Trintella IV La Reyna in het centrum van Groningen. Beiden studeren nog ( een geneeskunde, de ander werktuigbouw). In 2017 plannen zij een duurzame wereldreis. Lees over hun innovaties en bent U geinteresseerd in duurzaam varen cq duurzame energie dan bent u uitgenodigd om het project te bezoeken.

Wilt U meer weten bezoek hun website  https://www.trintella4green.com 

Behoud van ons varend erfgoed

De bijna 1200 Trintels en Trintella's die op de werf van Anne Wever zijn gebouwd zijn fraaie en degelijke schepen en kunnen, mits goed onderhouden, nog vele generaties mee.

Lees meer...

Jubileumboek `Trintella Yachts` nog te koop

Ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van het Trintella merk is in 2014 een fraai jubileumboek uitgegeven. Het boek heeft intussen zijn weg gevonden naar vele geïnteresseerden en is in de boordbibliotheek van veel Trintella's over de hele wereld terug te vinden.  De publicatie in full colour, hard cover en 225 pagina’s heeft bijgedragen het merk weer opnieuw in de belangstelling te zetten. U kunt het boek nog bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .