De vijftigste Voorjaarsbijeenkomst was gezellig en feestelijk!

Met de voorjaarsbijeenkomst van 10 tot 13 mei hebben we de vijftigste verjaardag van onze vereniging gevierd in Veere, net als vijftig jaar geleden.

Het werd een feestelijke bijeenkomst met zo'n 125 deelnemers en met meer dan 35 schepen, waarvan 15 klassiekers!

Lees meer...

Eerste TVK Magazine nieuwe stijl is verschenen.

Als opvolger van het oude clubblad en samen met de digitale nieuwsbrief verschijnt sinds dit jaar een nieuwe glossy, zowel bestemd voor leden als voor relaties.  Het eerste exemplaar is deze maand verschenen.   Lees het hier.

De TVK Najaarsreünie in november wordt feest!

Van de najaarsreünie op zaterdag 17 november gaan we het echte jubileumfeest maken. We willen dat feest vieren in Den Bosch, voor zoveel mogelijk leden. Het programma is al aardig concreet aan het worden, maar we gaan nog niet te veel details verklappen. Wat we al wél kunnen zeggen is dat de locatie praktisch op de geboortegrond van de schepen is gelegen. In het programma zit een duidelijk nautisch element, dat we gaan combineren met de geneugten van een gezellige stad.

Lees meer...

Nieuwe Technische Informaties beschikbaar.

Er zijn weer vier nieuwe Technische Informatie bulletins gepubliceerd. Over de onderwerpen: Boegschroef inbouwen , Windscherm en scepterpotten vervangen bij een 38 en revisie van wandputtingen bij een lV. Aan de volgende onderwerpen voor een TI wordt gewerkt: Laksystemen en Maststrijkinstallaties. Indien jullie interessante kluservaringen hebben die je met andere Trintella eigenaren wilt delen, graag je bijdrage sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Klik hier om te lezen

Jubileumjaar 2018: TVK bestaat 50 jaar!

Vijftig jaar geleden opgericht!

 

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat een groep Trintel- en Trintella-eigenaren zich verenigde onder de naam ‘Commissie van Trintel en Trintella zeilers’.

Initiatiefnemers van het eerste uur in 1968 waren Joe Butzelaar, Jan Buyze, Jules Coppens en Ad van Gent, samen met Anne Wever. De eerste Voorjaarsbijeenkomst werd in het Hemelvaartweekend van 1969 gehouden in Veere.

Lees meer...

Najaarsreünie 2017 in Amersfoort: veel plezier.

Het verslag van de Najaarsreünie 2017 in Amersfoort kunt U lezen onder Evenementen/Najaarsreünie 2017. U kunt de foto's van de Najaarsreünie bekijken onder Evenementen/Fotos evenementen of door Hier te klikken.

Kom je ook aan het roer staan van onze mooie vereniging?

We kunnen in ons team namelijk wel wat hulp gebruiken. Onder het motto ‘vele handen maken licht werk’ zoeken we versterking van het bestuur voor de functies : - Commissielid TVK magazine, - Commissielid Evenementen ,- Commissielid TVK shop

Lees meer...

Steun de KNRM met foto’s van de voorjaarswedstrijd

Tijdens de wedstrijddag op de Voorjaarsbijeenkomst in Lelystad mocht ik fungeren als wedstrijdfotograaf. Aan boord van de Doarmer van Jouwert de Vries en Ineke Westendorp maakte ik een uitgebreide serie foto’s van de wedstrijd. Ook tijdens het palaver en de prijsuitreiking heb ik wat beelden kunnen schieten.

Lees meer...

Behoud van ons varend erfgoed

 

De bijna 1200 Trintels en Trintella's die op de werf van Anne Wever zijn gebouwd zijn fraaie en degelijke schepen en kunnen, mits goed onderhouden, nog vele generaties mee.

Lees meer...