TVK kalender 2023 is beschikbaar.

De TVK-kalender 2023 is weer beschikbaar. Deze keer met fraaie foto’s die we ontvingen van enthousiaste schippers die hun mooiste foto’s willen delen en die een mooi beeld geven van de schoonheid en tijdsloosheid van de klassieke Trintels en Trintella’s. Meer informatie vind je hier.

Lees meer...

Onze Penningmeester Henny Op de Weegh overleden.

Na een kort ziekbed is onze Penningmeester en lid van de comissie Behoud en Techniek  Henny Op de Weegh op 21 october overleden.  Henny heeft na een Trintella II vele jaren met de Trintella 42 Onyx in Griekenland gevaren.  Als oud -werktuigkundige bij de KPM was hij een echte zeeman. Wij danken Henny voor zijn inzet voor onze vereniging.

 Bekijk hier de Rouwkaart van Henny

Annelies Wichers wint Nacht en Ontij race met een Trintella llla

Annelies Wichers, geen onbekende in onze vereniging heeft met een damescrew op een Trintella llla, de Sangha, de Nacht en Ontij zeilrace gewonnen in November 2021 van Harlingen naar Terschelling. In het TVK magazine 2022 besteden we er uitgebreid aandacht aan. Ze verhaalt op geheel eigen wijze over de drie zones  van het wedstrijdzeilen zoals daar zijn de comfortzone, de learningzone en de magiczone. Wat dit betekent?

Lees meer...

Bouw schaalmodel Black River voltooid

We hebben bij eerder gelegenheden gepubliceerd over de start en voortgang van de bouw van een schaalmodel van de ‘Black River” een Trintel l door Theo Neilen uit ’s Hertogenbosch.

Lees meer...

TVK Kalender 2022 verkrijgbaar

De TVK-kalender van 2022 is bestelbaar. Met onder andere mooie foto’s van Trintel- en Trintella schaalmodellen op A4 formaat. De kalender is hier te downloaden De papieren uitgave kost €10 inclusief verzendkosten en is te bestellen door een mailtje te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  onder vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en aantal kalenders. Na ontvangst van het totaalbedrag op rekening NL10RABO 0148150594 tgv Trintella Vriendenkring wordt de bestelling verzonden.

Trintella IIIa Limelight als filmboot.

Afgelopen winter heeft de Trintella IIIa Limelight gefungeerd als opnameboot voor het tv programm 3-op-reis. Zij waren op zoek naar de zgn Big Five van de Oosterschelde en mn naar bruinvissen. Bekijk het tv fragment  of  lees het verslag van schipper Steef van Velzen.

                       LEES MEER...

Vierde TVK Magazine is verschenen.

 

Voor het vierde opeenvolgende jaar is Peter van der Waa er weer in geslaagd een kwalitatief hoogwaardig Magazine het licht te laten zien met vele lezenswaardige artikelen.  U  kunt het  hier openen .

                        LEES MEER...

De TVK - kalender 2021

Nieuw is de TVK-kalender 2021. Met 13 mooie foto’s van Trintels en Trintella’s op A4 formaat. De kalender is hier te downloaden. Vind je de resolutie te laag? Stuur een mailtje aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we sturen per ‘WeTransfer’ een grote file.

 

Het merk Trintella komt terug.

Jachtbouwer Joop Doomernik kondigt twee nieuwe zeiljachten aan die de naam Trintella krijgen.  Het gaat om schepen van 45 en 50 voet naar een ontwerp van German Frers.

Lees hier het artikel uit Jachtbouw Nederland waar het nieuws wordt aangekondigd.

Lees meer...

Volg ons via

Volg ons via Facebook en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Facebook