Onze Penningmeester Henny Op de Weegh overleden.

Na een kort ziekbed is onze Penningmeester en lid van de comissie Behoud en Techniek  Henny Op de Weegh op 21 october overleden.  Henny heeft na een Trintella II vele jaren met de Trintella 42 Onyx in Griekenland gevaren.  Als oud -werktuigkundige bij de KPM was hij een echte zeeman. Wij danken Henny voor zijn inzet voor onze vereniging.

 Bekijk hier de Rouwkaart van Henny

Annelies Wichers wint Nacht en Ontij race met een Trintella llla

Annelies Wichers, geen onbekende in onze vereniging heeft met een damescrew op een Trintella llla, de Sangha, de Nacht en Ontij zeilrace gewonnen in November 2021 van Harlingen naar Terschelling. In het TVK magazine 2022 besteden we er uitgebreid aandacht aan. Ze verhaalt op geheel eigen wijze over de drie zones  van het wedstrijdzeilen zoals daar zijn de comfortzone, de learningzone en de magiczone. Wat dit betekent?

Bouw schaalmodel Black River voltooid

We hebben bij eerder gelegenheden gepubliceerd over de start en voortgang van de bouw van een schaalmodel van de ‘Black River” een Trintel l door Theo Neilen uit ’s Hertogenbosch.

Trintella IIIa Limelight als filmboot.

Afgelopen winter heeft de Trintella IIIa Limelight gefungeerd als opnameboot voor het tv programm 3-op-reis. Zij waren op zoek naar de zgn Big Five van de Oosterschelde en mn naar bruinvissen. Bekijk het tv fragment  of  lees het verslag van schipper Steef van Velzen.

                       LEES MEER...

Vierde TVK Magazine is verschenen.

 

Voor het vierde opeenvolgende jaar is Peter van der Waa er weer in geslaagd een kwalitatief hoogwaardig Magazine het licht te laten zien met vele lezenswaardige artikelen.  U  kunt het  hier openen .

                        LEES MEER...

Het merk Trintella komt terug.

Jachtbouwer Joop Doomernik kondigt twee nieuwe zeiljachten aan die de naam Trintella krijgen.  Het gaat om schepen van 45 en 50 voet naar een ontwerp van German Frers.

Lees hier het artikel uit Jachtbouw Nederland waar het nieuws wordt aangekondigd.

Workshop "Calamiteiten aan boord" door FPC

De Federatie Polyclassic Zeiljachten (waarvan de TVK één van de founding fathers is) organiseerde op 8 februari 2020 een workshop over dit belangrijke onderwerp. Ook uit de TVK waren enkele leden aanwezig, waaronder Gerrit en Rolien Bulten, Trintella IV “Adventure”.  Hun persoonlijke indrukken van deze workshop willen ze graag delen.

De film Adrift bekeken

In onze Nieuwsbrief van maart 2018 maakten we melding van de film Adrift, gebaseerd op een boek van Tami Oldham en waar een Trintella 44 genaamd Hazana een hoofdrol speelt. Nadat ze de film hebben gezien hebben enkele leden hun ervaringen voor u vastgelegd.

Login

Volg ons via

Volg ons via Facebook en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Facebook