TVK najaarsbijeenkomst 2023 in Gorinchem op 11 november.

TVK-najaarsbijeenkomst 2023


De TVK-najaarsbijeenkomst 2023 wordt gehouden in Gorinchem, op zaterdag 11 november 2023. Een week eerder dan we in eerdere nieuwsbrieven publiceerden. De reden: op 18 november komt de Goedheiligman officieel aan in Gorinchem en de NOS zendt dat gebeuren uit. Gezien de verwachte drukte en het gebrek aan hotelkamers hebben we de datum een week vervroegd.
De organiserende leden Riet en Siem (sr.) Poot hebben een mooi programma samengesteld.

Gorinchem was een vestingstad, gelegen aan de Merwede. De wallen zijn aan het eind van de 16de eeuw aangelegd. Later is Gorinchem deel gaan uitmaken van de Hollandse Waterlinie. De vestingwerken zijn tot op heden gebleven. Dank zij de bijna ramp tijdens hoog water in 1995 zijn de werken aan de rivierzijde versterkt om hogere waterstanden te kunnen weerstaan. Binnen de vestingwallen is niet voldoende otelaccommodatie zodat we naar de buitenrand gaan. Het is het vernieuwde Hotel Gorinchem geworden aan de Van Hogendorpweg 8-10 in Gorinchem. Met ruim voldoende gratis parkeerruimte. (Dus niet het nieuwe Van de Valk hotel dat zich ook Hotel Gorinchem heeft genoemd.)
Voor degene die vrijdagavond 10 november al komen: het restaurant is gereserveerd, er komt een keuze menu. Op te geven bij de boeking.


Het programma is als volgt:


Zaterdag 11 november

09.15 uur: Aankomst in het hotel met koffie en gebak
10.15 uur: Vertrek naar de binnenstad met de auto voor de stadswandeling. Het startpunt van de stadswandeling is het VVV-kantoor. Er is een
parkeergarage onder het Kazerneplein. Het is 10 minuten rijden vanaf het hotel, parkeren en 8 minuten lopen van de VVV.
Voor mensen die moeilijk ter been zijn is aan de achterzijde van het vroegere stadhuis (nu museum) ook parkeergelegenheid, maar die is vaak volledig bezet. Aan de voorzijde op der Grote Markt is de ingang van het VVV-kantoor en het museum.
Vanuit de voetgangersuitgang van de parkeergarage loopt men rechtsaf tot het einde van de straat en komt men door de V&D traverse voor de Grote Kerk.Achter de kerk ziet u het voormalige stadhuis aan de achterzijde. Aan devoorzijde is de Grote Markt en ingang van het VVV-kantoor.

11.00 uur: Stadswandeling tot 12.30 uur
Mensen die moeilijk ter been zijn kunnen het museum bezoeken en/of zich verpozen in de ruim aanwezige horeca.
12.45 uur: Vertrek naar lunchgelegenheid.

13.00 - 14.00 uur: Lunchen
14.00 - 15.15 uur: Vrije besteding in Gorinchem
15.15 - 15.45 uur: Terug naar de zaal in het hotel
16.00 - 17.00 uur: Presentatie door een lid van de Historische Vereniging die ons veel zal vertellen over de geschiedenis van de Hollandse Waterlinie waarin Gorinchem zo'n belangrijke plaats innam.
17.00 - 18.00 uur: Borrel in hotel bij de bar
18.00 - 19.00 uur: Algemene Ledenvergadering in de zaal
19.00 uur: Buffet/diner in het hotel


In de komende nieuwsbrief vind je de uitgebreide informatie over de dag, de wijze van inschrijving en de hotelreservering (mocht je willen overnachten.

TVK-voorjaarsbijeenkomst 2023

De TVK-Voorjaarsbijeenkomst was van 18 tot 20 mei 2023 in Lelystad en Schokkerhaven. Het weekend was onder een fris zonnetje en prima wind zeer geslaagd. Weliswaar een wat kleinere opkomst dan normaal maar enkele schepen waren van ver gekomen om deel te nemen.

Onze Penningmeester Henny Op de Weegh overleden.

Na een kort ziekbed is onze Penningmeester en lid van de comissie Behoud en Techniek  Henny Op de Weegh op 21 october overleden.  Henny heeft na een Trintella II vele jaren met de Trintella 42 Onyx in Griekenland gevaren.  Als oud -werktuigkundige bij de KPM was hij een echte zeeman. Wij danken Henny voor zijn inzet voor onze vereniging.

 Bekijk hier de Rouwkaart van Henny

Annelies Wichers wint Nacht en Ontij race met een Trintella llla

Annelies Wichers, geen onbekende in onze vereniging heeft met een damescrew op een Trintella llla, de Sangha, de Nacht en Ontij zeilrace gewonnen in November 2021 van Harlingen naar Terschelling. In het TVK magazine 2022 besteden we er uitgebreid aandacht aan. Ze verhaalt op geheel eigen wijze over de drie zones  van het wedstrijdzeilen zoals daar zijn de comfortzone, de learningzone en de magiczone. Wat dit betekent?

Bouw schaalmodel Black River voltooid

We hebben bij eerder gelegenheden gepubliceerd over de start en voortgang van de bouw van een schaalmodel van de ‘Black River” een Trintel l door Theo Neilen uit ’s Hertogenbosch.

Trintella IIIa Limelight als filmboot.

Afgelopen winter heeft de Trintella IIIa Limelight gefungeerd als opnameboot voor het tv programm 3-op-reis. Zij waren op zoek naar de zgn Big Five van de Oosterschelde en mn naar bruinvissen. Bekijk het tv fragment  of  lees het verslag van schipper Steef van Velzen.

                       LEES MEER...

Vierde TVK Magazine is verschenen.

 

Voor het vierde opeenvolgende jaar is Peter van der Waa er weer in geslaagd een kwalitatief hoogwaardig Magazine het licht te laten zien met vele lezenswaardige artikelen.  U  kunt het  hier openen .

                        LEES MEER...

Het merk Trintella komt terug.

Jachtbouwer Joop Doomernik kondigt twee nieuwe zeiljachten aan die de naam Trintella krijgen.  Het gaat om schepen van 45 en 50 voet naar een ontwerp van German Frers.

Lees hier het artikel uit Jachtbouw Nederland waar het nieuws wordt aangekondigd.

Workshop "Calamiteiten aan boord" door FPC

De Federatie Polyclassic Zeiljachten (waarvan de TVK één van de founding fathers is) organiseerde op 8 februari 2020 een workshop over dit belangrijke onderwerp. Ook uit de TVK waren enkele leden aanwezig, waaronder Gerrit en Rolien Bulten, Trintella IV “Adventure”.  Hun persoonlijke indrukken van deze workshop willen ze graag delen.

Meer artikelen …

Login

Volg ons via

Volg ons via Facebook en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Facebook