De Trintel, naar ontwerp van Van de Stadt, werd in staal gebouwd, met een mahoniehouten opbouw en teakdek, en voorzien van een eenvoudige masttoptuigage.

 De Trintella l en la zijn qua lijnen en concept analoog aan de Trintel l en la, de romp was echter van polyester ipv staal.

De Trintella ll serie, gelanceerd in 1966, was een logische aanvulling op de botenportefeuille van de werf.

De III was de eerste van de echte cruising zeilers van Trintella. Het schip biedt veel wel-doordachte en praktische ruimte.

Na de introductie van de Trintella lll, de eerste stap in het 35-voetsegment, zag Anne Wever de marktvraag voor grotere jachten verder toenemen. Het antwoord kwam met de Trintella IV: de eerste 40-voet Trintella die in het begin van de jaren zeventig is geïntroduceerd.

De Trintella V is uniek in zijn soort, alles is groot aan dit schip. Het ontwerp wijkt duidelijk af van de III en de IV. Het was de eerste Trintella met een hoog gelegen kuip, waardoor eronder ruimte ontstond voor de keuken. De V werd alleen als kits gebouwd.

Het ontwerp van de "Zeehond" van Van der Stadt lag aan de basis van het ontwerp van de Trintella 38. Daar waar de "Zeehond" hier en daar wat krap is, legt de 38 een zee aan ruimte aan de dag.

De Trintella 44 en 45 zijn sterk verwant. De 45 is 30cm langer. De schepen zijn als sloep en als kits geleverd. De indeling van het schip lijkt veel op de 38, maar er zijn extra slaapplaatsen in het voorschip.

Het laatste schip dat de werf bouwde in polyester was de Trintella 53. Alles is gewoon groot aan dit schip.

Nadat Anne Wever onderzoek had gedaan onder zijn klanten, wist hij wat hem te doen stond: een luxe toerschip bouwen met een hoog snelheidspotentieel.

De Trintella 40A is de kleinste in aluminium gebouwde Trintella, afgeleid van het basisontwerp, de 44A.

De Trintella 44A stond aan de basis van de eerste generatie in aluminium gebouwde Trintella’s , en werd als eerste uit de serie gelanceerd in 1984.

De vijftien meter lange Trintella 49A was het best verkochte aluminium zeiljacht van de werf. Er zijn in totaal vijftien boten gebouwd.

De Trintella 57A, gebouwd aan het einde van de jaren tachtig, is lang beschouwd als het vlaggenschip van de A serie.

De Trintella 75A, is het grootste van alle Trintella jachten die ooit gebouwd zijn.

Deze Trintella is met zijn 42-voet de kleinste van de C serie en afgeleid van het basismodel, de Trintella 47C.

De Trintella 47C was voor de werf het eerste in composiet gebouwde jacht van de tekentafels van Ron Holland.

Nadat de activiteiten van Trintella Shipyard B.V. in 2002 gestopt werden, gingen enkele boten die nog in afbouw of opdracht waren over naar de nieuwe eigenaar Hamble Yacht Service (HYS) in Engeland.

Op het moment dat de werf eind 2002 zijn deuren sloot was de Trintella 55C nog in een ontwerpstadium, maar er had zich wel al een kandidaat koper aangediend.

De Trintella 65C is het vlaggenschip van de C serie.

Nadat Anne Wever in 1987 de werf verkocht had, wilde de nieuwe eigenaar een sportief zeiljacht op de markt brengen.

Deze Trintella 50 AC is een in aluminium gebouwde one-off, de AC staat voor After-Cockpit, ontworpen door Van de Stadt.

 De Trintella 52C is gebouwd voor een Nederlandse opdrachtgever, die een werf zocht die een ontwerp van Peltzer & Van Dijk Yacht Design zou kunnen bouwen. 

In 1996 klopte een Amerikaans echtpaar aan bij de werf, met de wens voor een robuust, veilig, betrouwbaar en makkelijk te bedienen toerjacht om lange reizen mee te maken.

Login

Volg ons via

Volg ons via Facebook en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Facebook