Centre Cockpit serie

Met de Trintella III betreedt de werf voor het eerst de 35-voet klasse. Qua ontwerp is sprake van een trendbreuk ten opzichte van de inmiddels "klassieke" trintella I en II serie met houten opbouw.: het is de eerste Trintella waarvan ook de opbouw geheel in polyester is uitgevoerd. Anders dan bij de Trintella IIIa en de IV is de separate achterkajuit bij de Trintella III niet verhoogd. De Trintella III kende niet alleen verschillende ondelingsvarianten, maar bood ook meerdere keuzes in zeilvoering (sloep- en kitsgetuigd). Het schip heeft een wel-doordachte en praktische indeling.De grote dieseltanks (2x400l) en watertank maken haar zeer geschikt voor lange afstands reizen. Uniek is de grote diepe kuip, die de stuurman optimale bescherming biedt tegen de elementen.

Oorspronkelijk waren er twee indelings varianten: De ene heeft een langskeuken en kaartentafel aan stuurboord en een dinette aan bakboord met voorin een toiletruimte en tweepersoonsbed. De andere heeft de keuken aan bakboord tegen het achterschot, de kaartentafel aan stuurboord en twee banken in de kajuit, met voorin een toiletruimte en zeilenberging. Sommige uitvoeringen hadden nog een hondekooi achter de kaartentafel. De achterkajuit biedt plaats aan 2-3 personen.

Later heeft de Duitse architekt Gräfe een indeling voor zichzelf ontworpen die wegens succes daarna door de werf is overgenomen. Deze zgn.Gräfe indeling combineerde het beste van de twee andere met de toiletruimte en dubbel bed voorin, twee banken in het midden en een L-keuken aan bakboord en de kaartentafel aan stuurboord.

Gegevens Trintella lll

Ontwerp: E.G. van de Stadt
Lengte over alles 10,74 m
Lengte waterlijn 8,6 m
Breedte 3,2 m
Diepgang 1,40 m
Waterverplaatsing 7500 kg
Ballast 2800 kg
Zeiloppervlakte 53,6/61,5 m² (sloep/kits)
Bouwperiode 1969 tot 1979
Bouwaantal ca. 135
Motor: Perkins 49 pk

Trintella IIIa

De eenvoudige toevoeging van de suffix a suggereert dat de Trintella III en Trintella IIIa slechts op detailniveau van elkaar verschillen. In technisch opzicht zijn zij inderdaad ook grotendeels gelijk: het onderwaterschip en indelingsplan zijn hetzelfde. Door het verhoogde achterdek kreeg de llla wel degelijk een geheel andere uitstraling. Het idee van het campagnedek was gebaseerd op het ontwerp van de Trintella IV. In samenwerking met de engineeringafdeling van Tyler werd het achterdek van de Trintella lll verhoogd en voorzien van twee grote ramen aan iedere zijde. Achterin zorgde de extra stahoogte voor meer comfort, maar verder bleef het schip gelijk aan de vertrouwde Trintella lll.

De IIIa is hoofdzakelijk als kits gebouwd, slechts 3 exemplaren verlieten de werf sloepgetuigd. De interiereurs waren gelijk aan de III, dus met de drie verschillende indelingsvarianten.

Gegevens Trintella llla

Ontwerp E.G. van de Stadt
Lengte over alles 10,74 m
Lengte waterlijn 8,6 m
Breedte 3,2 m
Diepgang 1,40 m
Waterverplaatsing 7500 kg
Ballast 2800 kg
Zeiloppervlakte 53,6/61,5 m² (Sloep/Kits)
Bouwperiode 1972 tot 1979
Bouwaantal ca. 60
Motor: Perkins 49 pk

Fotos Trintella III en IIIa

Documentatie Trintella III en IIIa


Login

Volg ons via

Volg ons via Facebook en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Facebook