De voorjaarsbijeenkomst in Andijk en Enkhuizen was een succes. Zoals gebruikelijk geeft één van de deelnemers aan de voorjaarsbijeenkomst een persoonlijk verslag van het weekend. Voor deze gelegenheid zijn dat er twee, de volledige bemanning van de Trintella Ia, WAd 2.0, Wouter Ernst en Ad Kamsma. Hier volgt hun verhaal!

Lees meer...

Concours de Créativité: leren van elkaars ervaringen en oplossingen.

Tijdens de Voorjaarsbijeenkomst in Veere organiseren we op zaterdag weer een Concours de Créativité.

Lees meer...

Vijftig jaar geleden opgericht!

Volgend jaar is het 50 jaar geleden dat een groep Trintel- en Trintella-eigenaren zich verenigde onder de naam ‘Commissie van Trintel en Trintella zeilers’. Initiatiefnemers van het eerste uur in 1968 waren Joe Butzelaar, Jan Buyze, Jules Coppens en Ad van Gent, samen met Anne Wever. De eerste Voorjaarsbijeenkomst werd in het Hemelvaartweekend van 1969 gehouden in Veere.

Lees meer...

Het weekend van 18-19 november was het zover: de 47ste Najaarsbijeenkomst. Dit jaar in Antwerpen, met zo´n 80 deelnemers. Met dat Antwerpen een heerlijke stad is, hebben we niets te veel gezegd. Een gezellige binnenstad met fraaie pleinen en monumenten. Het Red Star Line Museum waar op indrukwekkende wijze werd getoond dat migratie van alle tijden is, en vaak verrijkend. Een gezellige lunch in de Groote Witte Arend, hoe bourgondisch wil je het hebben?

Lees meer...

De Najaarsreünie gehouden in het prachtige plaatsje Kampen was met 91 deelnemers en redelijk weer een groot succes. Zowel het bezoek aan de Koggewerf ( waar zelfs een Trintella IIIA in de kraan hing) als de rondvaart met de "Veerman van Kampen" met een prima lunch waren zeer geslaagde activiteiten. Het diner s' avonds met een korte ALV was uitstekend verzorgd. Kortom een geslaagde gezellige dag. Gastvrouw en gastheer Monique en Hans Wijnants (Anne, Trintella 3) bedankt voor deze interessante en gezellige dag . U kunt hier een fotoselectie bekijken. Wilt U het hele verslag lezen klik dan hier.

In 2015 was de Voorjaarsbijeenkomst op 14 - 16 mei, de eerste twee dagen in Amsterdam en eindigend in Muiden. Hoewel de weersvooruitzichten niet heel uitnodigend waren, hebben toch zo´n 70 deelnemers met 23 schepen (waarvan 6 Classics) aangemeerd bij Loetje aan het IJ in de Amsterdam Marina of zijn onderweg aangesloten. Deze mooie opkomst werd beloond met fris maar zonnig en (bijna) droog weer.

Lees meer...

Met 80 deelnemers was de bijeenkomst te Gent bij mooi zacht weer een groot succes. Zowel de stadswandeling met prima gidsen , als de vaartocht en het afsluitend diner na de ALV zijn in een prima sfeer verlopen. Dank aan onze gastvrouw en gastheer Chris van den Broeck en Dirk Hertecant (Odin, TrintellaIV)

Van donderdag 29 mei tot en met zaterdag 31 mei 2014 heeft de 45ste Voorjaarsbijeenkomst plaats gehad in Hellevoetsluis. De bijeenkomst, die dit jaar op één plaats werd gehouden, werd door 32 boten bezocht, waarvan 10 Trintels en Trintella´s 1(a) en 2(a). Over de drie dagen gerekend waren er zo´n 100 deelnemers, waarvan 20 zonder boot. Ook konden we 10...

Lees meer...

De najaarsreunie in Middelburg was een succes. Ongeveer 90 deelnemers, waarvan bijna de helft reeds op vrijdagavond aanwezig was ,hebben er opnieuw een zeer gezellig weekend van gemaakt. Door de prima voorbereiding van Trees en Willem de Graaf en Ineke en Piet Jongepier verliep alles op rolletjes. Het vervoer per dubbele harmonicabus was prima, de ontvangst in Oosterkerk en Stadhuis (zelfs met koffie en cake) was geweldig.

Lees meer...

De Voorjaarsbijeenkomst 2013 is goed verlopen en dat was niet vanzelfsprekend, gezien het onstuimige en frisse weer tijdens het Hemelvaartweekend. Maar het was avontuurlijk en erg gezellig, ondanks dat er minder boten (15 i.p.v. ruim 20) en minder deelnemers (50 i.p.v. 65) waren dan we gewend zijn. Waarschijnlijk waren daar de lange winter en het vroeg vallende Hemelvaartweekend debet aan.

Lees meer...