Van 10 tot 13 mei jongstleden hebben we tijdens de voorjaarsbijeenkomst de vijftigste verjaardag van onze vereniging gevierd in Veere, net als vijftig jaar geleden.

Het werd een feestelijke bijeenkomst met zo'n 125 deelnemers en met meer dan 35 schepen, waarvan 15 klassiekers!

Het weer werkte - net als tijdens de vorige Voorjaarsbijeenkomsten - wederom prima mee: zonnig met vooral op zatedag een aangename temperatuur.

We begonnen donderdag na de aankomst in Kortgene met een door onze beschermvrouwe aangeboden steigerborrel en met 's avonds een heerlijk gezamenlijk diner. De volgende dag zeilden we met een veranderlijke wind in regatta richting Veere.

 IMG 8059

 Onder kanongebulder en veel publieke belangstelling op de kade voeren we aan het eind van de middag gepavoiseerd de stadshaven van Veere binnen, de klassiekers als laatsten, in kiellinie. Op de wal wachtte in de Yacht Club een welkomstborrel, aangeboden door de nieuwe leden Thomas de Baets (Trintella 1a, Beaut) en Alfred Gräfingholt (Trintella 1a, Summerwind), muzikaal opgeluisterd door de jongelui van de Seasight Jazzband.

 Zaterdagochtend hielde we weer het Concours de Créativité, dit keer niet alleen voor de klassiekers, maar ook voor de andere series. Nuttig en gezellig! In de middag werd druk gebruik gemaakt van de mogelijkheden om een rondvaart te maken op een echte Zeeuwse Hoogaars en om een stadswandeling te maken met gidsen. De middag werd afgesloten met een warm welkom van de burgervader van de stad.

Vanwege de grote opkomst moesten we het slotdiner in twee 'ploegen' nuttigen, waarna we gezamenlijk deze gezellige en feestelijke jubileumbijeenkomst hebben afgesloten.

Een leuk en uitgebreid verslag van een deelneemster kunt U hier lezen, evenals de foto's, onder de tab Evenementen\Fotos Evenementen\2018  Voorjaar Veere. Van harte aanbevolen voor degenen die erbij waren, maar vooral voor die leden die er dit jaar (nog) niet bij waren!