In dit jubileumjaar houden we de voorjaarsbijeenkomst waar deze voor het eerst plaats vond: in Veere.

Het wordt een extra feestelijke bijeenkomst, geen kopie van toen maar er natuurlijk wel sterk door geïnspireerd!

Gastvrouwen en gastheren zijn Ineke en Piet Jongepier (Vrijheid II, Trintella Ia) en Trees en Willem de Graaf (Ros Beyaert, Trintella IIIA). Zij hebben een feestelijk en gezellig programma voor ons samengesteld:

Donderdag 10 mei

We beginnen de bijeenkomst met de aankomst in de Delta Marina van Kortgene, zodat we al aan de goede kant van de sluis liggen als we de volgende dag naar Veere varen.

Om 16.30 uur is daar de traditionele welkomborrel op de steiger, waar we zullen toasten op een geslaagde bijeenkomst. Voor leden die iets te vieren hebben bieden wij graag de mogelijkheid om de steigerborrel te sponsoren. Je kunt daarvoor contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

’s Avonds om 19.00 uur schuiven we aan voor een heerlijk buffetdiner in restaurant DEKX, pal aan de haven.

 

Van vrijdag 11 mei

De volgende dag vertrekken we naar Veere, na het palaver om 09.30 uur, voor de regatta die we onderweg op een geschikt moment en op een geschikte plaats zullen varen.

 

Na de finish om ongeveer 16.00 uur verzamelen we op de rede van Veere, waar we de schepen pavoiseren. Vervolgens varen we in groepen van dezelfde types en onder feestelijke begeleiding de oude stadshaven binnen. Daar krijgen we aanwijzingen en assistentie voor het aanmeren.

 Rede van Veere

Op de steiger drinken we ter afsluiting van een fraaie zeiltocht gezamenlijk een drankje, welke zich overigens eveneens goed leent om te worden gesponsord.

De rest van de middag en de avond zijn verder naar eigen inzicht te besteden.

 

Zaterdag 12 mei

Voor deze dag zijn verschillende activiteiten georganiseerd. We beginnen van 10.30 uur tot 12.30 uur met het Concours de Créativité, dit jaar voor de klassiekers én voor de center cockpits (Trintella III, IV en V). De bedoeling daarvan is om bij elkaar aan boord kennis te nemen en te leren van elkaars ervaringen en oplossingen die het onderhoud vergemakkelijken of het comfort aan boord verhogen of de vaareigenschappen verbeteren. Onder dit artikel vertellen we nog eens hoe dat in zijn werk gaat.

Vanaf 13.00 uur kun je deelnemen aan twee activiteiten: een stadswandeling met bezoek aan de beroemde Schotse Huizen en een rondvaart met echte Zeeuwse Hoogaarsen! Door de groep in tweeën te splitsen en de activiteiten twee maal te laten plaatsvinden kan iedereen met beide activiteiten meedoen.

Om 17.00 uur worden we door de burgervader van de stad Veere mede namens het stadsbestuur nog eens hartelijk welkom geheten, waarna het om 18.00 uur tijd is voor een aperitief in de Sociëteit Jachtclub Veere. Dan reiken we de prijzen uit voor de regatta en voor het Concours de Créativité.

Een uurtje later - om 19.00 uur – wacht ons daar een welverdiend diner en sluiten we rond 22.00 uur deze jubileumeditie van de voorjaarsbijeenkomst af.

 

Zondag 13 mei

Eenieder vertrekt op eigen gelegenheid weer naar de thuishaven, hopelijk voldaan en met nog een heel zeilseizoen in het vooruitzicht!

 

 Leden zonder boot zijn van harte welkom

Ook dit jaar nodigen we leden die zonder boot willen komen weer van harte uit om één of meer dagen aan te sluiten.

Dat kan heel goed op zaterdag, dan kun je meedoen met de georganiseerde activiteiten.

Voor leden die nog nooit een TVK-evenement hebben bezocht, vormt deze Jubileumbijeenkomst een mooie gelegenheid om eens kennis te komen maken met de sfeer en met andere eigenaren!

Overnachtingsmogelijkheden in of in de buurt van Veere zijn er in grote variëteit. Het is wél zaak om tijdig te reserveren!

 

Weer veel klassiekers?

Zoals elk jaar willen we graag zoveel mogelijk klassiekers (Trintel I(a) en II(a), Trintella I(a) en II(a)) verwelkomen. Die zijn dan ook van harte uitgenodigd om één of meer dagen mee te doen! Om dat extra te stimuleren ontvangen alle eigenaren van deelnemende klassiekers een leuke verrassing. Ook het Concours de Créativité organiseren we mede voor hen.

 

Klassiekers Port Zelande

 

De kosten van deelname

We hebben de kosten van deelname aan het gehele weekend op € 65 per persoon weten te houden. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis.

De stadswandeling met museumbezoek (museumkaart is geldig) en de rondvaart met de Hoogaarsen op zaterdag zijn optioneel en kosten per activiteit € 10 per persoon. Deelnemen aangeven op het aanmeldingsformulier, betalen kan ter plekke.

Voor de liggelden hebben we een korting kunnen bedingen, op voorwaarde dat we collectief afrekenen. Dus het bedrag gaarne middels het aanmeldingsformulier voldoen.

 

In konvooi: gemakkelijk en gezellig

Als er voldoende interesse is zullen we tijdig een konvooi vanuit het Noorden organiseren. Je kunt dat op het aanmeldingsformulier aangeven.

 

Aanmelden

Aanmelden is simpel: het aanmeldingsformulier kun je hier downloaden. Druk het af, vul het volledig in en stuur het voor 24 april a.s. ondertekend en gefrankeerd naar Trintella Vrienden Kring, p/a P. van der Waa, De Reusel 2, 5051 DA Goirle. Of scan het volledig ingevulde en ondertekende formulier en mail dat naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Hou verder de nieuwsbrief of deze website www.trintella.org in de gaten voor eventuele verdere informatie.