Het merk Trintella komt terug.

Trintella45 3

Tijdens het 50-jarig jubileumfeest van de TVK in 2018 in het clubhuis van de Viking in ’s-Hertogenbosch hebben onze beschermvrouw van de TVK, Mevr. Riekie Wever en Joop Doomernik (TVK lid en jachtbouwer) een prachtige onthulling gedaan in de roemrijke geschiedenis van het merk Trintella. De onthulling van een totaal nieuw concept Trintella jacht. Sinds de sluiting van de werf in 2002 zijn er geen Trintella’s meer gebouwd op de werf waar ooit Anne Wever begon aan zijn succesvolle loopbaan als bouwer van luxe zeiljachten van wereldfaam. Met de sluiting van de werf is ook het merkrecht onder het stof verdwenen.

 Joop Doomernik heeft het merk weer weten te bemachtigen en zag zijn droom, ooit zelf Trintella zeiljachten te bouwen, steeds dichterbij komen. Hij ging met zijn eerste ideeën voor een type Weekender zeiljacht langs diverse jacht architecten en besloot uiteindelijk met niemand minder dan de beroemde Argentijnse architect Germán Frers in zee te gaan. Hij was in staat de ideeën van Joop het best te verwezenlijken. Het concept werd verder uitgebouwd tot een zeer fraai en modern design Trintella in een 45 en 50 ft versie. Met de modernste ontwerp technieken kregen de Trintella’s hun definitieve uiterlijk.

 Op 30 juni 2020 was het moment aangebroken om de Trintella 45 en 50 aan de pers te tonen. Dit keer niet zoals Anne Wever in de zeventiger jaren zijn nieuwe Trintella’s met schaalmodellen aan het publiek toonde op de botenshows maar anno 2020 via Facebook en Instagram. De reacties van de internationale pers waren overweldigend en de herintroductie van Trintella riep veel positieve reacties op bij de grote watersport magazines zoals het Duitse Yacht en Amerikaanse Yachting World.

Lees meer hierover in het artikel uit het blad “Jachtbouw” en vergeet niet de website trintellayachts.com te bezoeken.

Login

Volg ons via

Volg ons via Facebook en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Facebook