Buitenom door de Duitse Bocht is een optie maar wij hebben gekozen voor de route binnendoor. Minder weersafhankelijk en relaxter... prima in dagtochten van 25/40 nm. te varen. Je moet dan wel met gestreken mast over open zeearmen, wat je niet moet onderschatten (wind tegen stroom). En helaas constant motoren, maar je vaart door landschappelijk mooie stukken Duitsland en overnacht in leuke motorboot haventjes (kunnen we vast wennen als we niet meer kunnen zeilen).

Vanuit Zeeland  volgen we de staande mastroute tot Lemmer. Daar strijken we de mast en motoren we naar Delfzijl.

1e dag: met getij de Eems op, bij sluis Herbrum geen getij meer.

2e dag: Dordmund-Emskanaal, saai Kustenkanal tot Oldenburg.

3e dag: de Hunte en dan weer getij, de Weser af naar Bremerhaven.

4e dag: Schiffahrtsweg Elbe-Weser-Hadelnerkanaal naar Otterndorf (bottleneksluisje met 2.50 mtr. breed koepelgewelf) waar je de mast weer kunt zetten. Totale afstand 150 nm.

5e dag: weer op stromend water,zeilen op de Unter Elbe op weg naar Brunsbuttel. Wachten op het sluizen wat soms erg lang duurt. Maar de haven is in zicht.

Dan begint het NOK (Nord Ostsee Kanal/Kielerkanal): 55nm. motoren tussen grote zee-en containerschepen, een machtige ervaring! De bruggen zijn indrukwekkende staaltjes van bouwkunst; vooral de hangende pontjesbrug bij Rendsburg. We verlaten het NOK via de aparte jachtensluis in Holtenau. In de sluis moet je gaan afrekenen in het kantoor (via een glibberige steiger en muurladder). Daarachter ligt de route naar de Oostzee open!

In vier maanden zeilen we dan meestal via Denemarken naar Oost Zweden met tussenstops op Oland, Gotland en de Alandeilanden en Finland.

Terugreis Stockholm dan via het Gotakanaal naar de westkust met soms een bezoek aan Varberg, Laeso of Anholt en Copenhagen, terug naar Fehmarn. Gemiddeld zo'n 1600/1800 nm.

Vanaf 2013 overwintert onze Vrijheid II echter in Noord Duitsland op het eiland Fehmarn. Dat is ongeveer 700 km. rijden vanaf Middelburg. Een prima geoutilleerde haven/werf met alle voorzieningen. Als we er in het voorjaar heengaan ligt de boot in een overdekte loods. Als het regent kunnen we in de loods klussen en bij mooi weer wordt (op ons verzoek) de boot buiten gezet. Als je een paar dagen van te voren aangeeft dat de boot klaar is voor de tewaterlating, is dat geen probleem.

De mast wordt gezet en alles opruimen/inrichten en na ongeveer 1 week vertrekken we met gunstige wind naar Gedser 30 nm.(Denemarken). Vanaf Fehmarn vertrekken heeft als voordeel dat je ongeveer 15 dagen eerder op de Oostzee kan gaan zeilen. Dat is mooi meegenomen, want de Scandinavische zomers zijn kort...maar heftig en mooi. Zelfs na 8 jaar Oostzee blijft het een uitdaging om daar in alle rust te zeilen.

Als we begin/half september van onze zeiltrip terugkomen, gaan we onderhoud plegen. D.w.z. schilderen/in de was zetten/antifoulingen en alle andere werkjes die aandacht behoeven. Maar daar weten jullie ook alles van. De auto overzomert ook in de loods.

Op 100mtr. afstand bevindt zich een appartementencomplex waar we dan iets huren. Van te voren reserveren is wel aan te raden: Er overwinteren daar ongeveer 500 schepen van allerlei nationaliteiten...het is er gezellig druk met allerlei klussers en de vele reisverhalen die je hoort...daarom alleen al ga je overwinteren op Fehmarn...Het eiland is ook bijzonder geschikt voor allerlei andere activiteiten, zoals fietsen, wandelen, zwemmen en strandbezoek. En je kunt er heerlijk vis eten.

We zijn te volgen via www.marinetraffic.com, sailing vessel Vrijheid II nl, mmsi 244790023.

We hopen jullie volgend jaar, tijdens het 50-jarig bestaan van de TVK, in de mooie haven van Veere te ontmoeten.

Ineke en Piet Jongepier, Jachtclub Veere, box 47.