Vijftig jaar geleden opgericht!

Volgend jaar is het 50 jaar geleden dat een groep Trintel- en Trintella-eigenaren zich verenigde onder de naam ‘Commissie van Trintel en Trintella zeilers’. Initiatiefnemers van het eerste uur in 1968 waren Joe Butzelaar, Jan Buyze, Jules Coppens en Ad van Gent, samen met Anne Wever. De eerste Voorjaarsbijeenkomst werd in het Hemelvaartweekend van 1969 gehouden in Veere.

Vijftig jaar geleden opgericht!

Volgend jaar is het 50 jaar geleden dat een groep Trintel- en Trintella-eigenaren zich verenigde onder de naam ‘Commissie van Trintel en Trintella zeilers’.

De eerste Voorjaarsbijeenkomst werd in het Hemelvaartweekend van 1969 gehouden in Veere.

Omdat de groep deelnemers groeide en de Commissie de werf in die moeilijke economische tijd niet tot last wilde zijn werd de Commissie in 1984 omgevormd tot de vereniging Trintella Vriendenkring. Anne Wever bleef als adviseur betrokken.

 

Vijftig jaar, dat gaan we vieren!

Inmiddels is de vereniging dus vijftig jaar jong en springlevend. En dat zullen we vieren ook!  Daarvoor gaan we geen afzonderlijke evenementen organiseren, maar kleden we de vertrouwde bijeenkomsten in het voorjaar en in het najaar extra feestelijk aan.

We laten ons daarbij natuurlijk inspireren door dat eerste jaar, vijftig jaar geleden. Daarom organiseren we de Voorjaarsbijeenkomst weer in Veere.

De Najaarsreünie wordt het grote feest. Dat houden we in ’s Hertogenbosch houden, immers de geboortegrond van zo’n onze Trintels en Trintella’s.

 

De Voorjaarsbijeenkomst van 10 tot 13 mei

We willen de Voorjaarsbijeenkomst 2018 weer in Veere organiseren, in het Hemelvaartweekend, van 10 tot 13 mei. Die bijeenkomst  zal een extra feestelijke jubileum-editie worden. 

Het wordt geen kopie van 50 jaar geleden, al lijken de contouren er wél op:

We starten de Voorjaarsbijeenkomst op donderdag 10 mei in Kortgene, zodat we al aan de goede kant van de sluis liggen als we de volgende dag naar Veere varen. 

Tijdens die tocht  kunnen we nog van alles organiseren, maar er zit in ieder geval een stukje wedstrijd in.

Binnenlopen en ontvangst in Veere op vrijdag 11 mei zullen in stijl zijn.

Zaterdag 13 mei organiseren we een feestelijk walprogramma. ’s Avonds sluiten we de Voorjaarsbijeenkomst af met een diner op stand. 

170910 Veere2

 

Bestuurslid Willem de Graaf is samen met Ineke en Piet Jongepier (Vrijheid, Trintella Ia) en andere leden druk doende met de verdere uitwerking en invulling van het programma. We houden jullie op de hoogte!

Leden die niet met een boot deelnemen of die geen boot meer hebben zijn natuurlijk weer zeer welkom!

Voor leden die nog nooit een TVK-evenement hebben bezocht, vormt deze Jubileumbijeenkomst een mooie gelegenheid om eens kennis te komen maken met de sfeer en met andere eigenaren!

 

De Najaarsreünie in november

 Van de Najaarsreünie op zaterdag 17 november  gaan we het echte jubileumfeest maken. We willen dat feest vieren in Den Bosch, voor zoveel mogelijk leden. Over de hoofdlijnen voor die dag zijn we druk aan het nadenken.

 

We willen graag ideeën en suggesties

We denken na over en zijn bezig met de concrete invulling van de feestelijkheden, maar willen graag ook ideeën van onze leden. Dus heb je een idee of een suggestie voor de viering van het jubileum, aarzel niet en dien het in! 

Mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..