Concours de Créativité: leren van elkaars ervaringen en oplossingen.

Tijdens de Voorjaarsbijeenkomst in Veere organiseren we op zaterdag weer een Concours de Créativité.

De bedoeling van het Concours is om bij elkaar aan boord kennis te nemen en te leren van elkaars ervaringen en oplossingen die het onderhoud vergemakkelijken of het comfort aan boord verhogen of de vaareigenschappen verbeteren.

Die onderwerpen zijn natuurlijk voor elke type wel aan de orde, maar voor de Classics serie (de Trintels en de Trintella I(a) en II(a)) al helemaal gezien hun ontwerpen, hun vele houtwerk en hun leeftijd. Daarom hebben we het concours de afgelopen jaren vooral voor deze klassiekers georganiseerd.

Maar dit jaar organiseren we het Concours de Créativité – dat zijn naam met een knipoog ontleent aan het Concours d’Elegance, waarbij met de boten wordt gepronkt – niet alleen voor de klassiekers, maar ook voor de andere series: voor de Center Cockpits (Trintella III, IIIa, IV, 41 en V), voor de Flush Decks (Trintella 38, 44, 45, 53), voor de Trintella 42 en voor de Trintella A- en C- serie.

 

voorjaar2013

 Het werkt als volgt.

Per serie verzamelen de deelnemers zich zaterdagmorgen om 10.30 uur op de steiger bij de boten. Van een begeleider krijgen de deelnemers een instructie en een scorelijst.

Elke deelnemer kiest vooraf 1 of meer oplossingen op het gebied van onderhoud, comfort of vaareigenschappen die hij of zij wil presenteren aan het gezelschap. Dat kan op de steiger bij de boot of als dat handiger is en het gezelschap is niet te groot, op de boot.

Elke deelnemer waardeert de gepresenteerde oplossingen op de scorelijst met een cijfer tussen 0 en 5. De waarderingen worden rond 12.30 uur als we alle boten hebben gehad, bij de begeleider ingeleverd. Die berekent welke oplossing de hoogste waardering heeft geoogst. De winnende oplossing zal tijdens het diner op zaterdagavond bekend worden gemaakt.

De oplossing zal worden gedocumenteerd en op de TVK-website worden geplaatst. Naast die eer ontvangt de bedenker een versnapering voor de kille zomeravond.