Trintella IIIa Taras Bulba

Na overlijden echtgenote is het plezier in zeilen in Griekenland voorbij. Daarom nu te koop zeer mooie Trintella IIIA Taras Bulba van eerste eigenaar. Gekocht als casco in 1974 en zelf afgetimmerd, mooier dan orgineel!  In 2009 totale refit, waarbij boegschroef, vuilwatertank etc zijn aangebracht. Is via zonnepanelen (in Griekse zon) volldig zelfvoorzienend.  Ligplaats Kilada    Griekenland

Vraagprijs : € 35.000

 

Conbtact: H. Noorman    mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   tel: 0620318093

 

In het TVK Mgazine van 2019 heeft een stukje gestaan over de bopuw en geschiedenis van de Taras Bulba, lees het hier!

Specificaties van de boot:

Bouwnummer 815, bouwjaar 1974. Gekocht als casco van A. Wever in 74 en door eigenaar afgetimmerd en te water gelaten in 1975 ( had timmmerfabriek in die tijd ).

Motor is nog de originele Perkins 4108, in 2009 volledige refit gehad. Starten is lopen volgens eigenaar. Boot en motor hebben sinds Coronacrisis niet meer bewogen dus mogeijk moeten diesel en filters, cq brandstofpomp worden nagekeken. Schroefas wordt nog als origineel met vet gesmeerd en is beslist spelingvrij.

Navigatie uitrusting: Marifoon en AIS alsmede radar van Raymarine bevestigd in de bezaan. De plotter van de navigatie gegevens naast de kaartentafel.  Bediening op het dashbord. Log, diepte meter en windmeter ook van Raymarine.

Electrische ankerlier van Vetus met 68 mtr. Lange roestvrijstalen ketting van 8 mm. De bediening met ketting meter teller bedienbaar vanaf de stuurstand.

Boegschroef van Vetus eveneens bedienbaar bij de stuurstand.

Electrisch toilet aangesloten op de nieuw vuilwatertank (60 liter) en spoelwater via watertank. Afvoer vuilwater aansluiting met dekdop voor afzuigen en in de kuipbank bb via pomp welke zowel de bilge als de vuilwatertank kan leeg pompen.  Watertank 500l , dieseltanks samen 400l.

De boot is osmose vrij door het aanbrengen van epoxytar in de jaren 1980.

De verlichting binnen  is uitgevoerd in led armaturen.

De zwemtrap is driedeling gemaakt en kan tot ruim beneden de waterlijn om beter uit het water te komen. Op de Davits zijn 4 zonnepanelen gemonteerd op een draaibare plaat. In alle openingen van toegang zijn horren gemaakt tegen muggen etc. Bergplaats daarvoor aan plafond voorpiek.

Geluidsinstallatie in de zitbanken met concert geluid door de klankkast van de banken. In de kuip ook een geluidbox die uitzetbaar is.

Het aanrecht van groen gevlamd natuursteen en eveneens van de wasbak in de toiletruimte als de wc vloer. Wasruimte betegeld met mozaik. Het aanrecht heeft grote zelfborgende laden voor voorraad en uitrusting. Vierpits cardanisch gasfornuis met gasaansluiting met vier 3 kg campinggas flessen. Koelkast gemonteerd in de hondekooi met voorzijde een kussen als rugleuning voor de. kaartentafel.

Op het achterdek een reddingsvlot.

Diverse zeilen oa een Bolle Jan in rood wit en blauw. Genua boom . De grote mast heeft  rolinstallatie wat maakt dat het zetten van de zeilen  van uit de kuip kan plaats vinden. De liertafels in de kuip zijn vervangen door een grote lier aan de mastkoker van de bezaan die demontabel is gemaakt. Dit voorkomt het bij op een oor liggen aan de lage kant te worstelen met de lieren.

De matrassen zijn allemaal van schuimrubber en niet van polyeter. Alle inventaris is aanwezig als potten en pannen en wat voor het leven aan boord gewenst is. Achterkajuit heeft groot 2 pers.bed,  2 garderobekastjes en uitgebreide gereedschaps inventaris.

De bijboot is een nieuwe 4 pers. dinghy (niet meer die op de foto) met een electrische buitenboordmotor met losse 108Ah accu.

 

Login

Follow us on

Follow us on facebook and stay up to date on the latest developments.

  Facebook