JohnJohn Brownlow, een lid uit de VS, is in het bezit van een Victory 48 (Trintella V). John woont in Seattle (in de staat Washington) in het westen van de VS. Hij maakte in de zomer van 2015 een zeiltocht, grotendeels solo, naar het noordelijke uiteinde van Vancouver-eiland. Dit eiland ligt langs de kust van Canada. Het heeft een oppervlakte van 32.134 vierkante kilometer, is 454 km lang en 100 km breed en is het grootste eiland aan de westkust van Noord-Amerika. Ter vergelijking: Nederland heeft een oppervlakte van 41.500 vierkante km.

De tocht

Voor wat nu volgt is het handig als u een kaart van het gebied bij de hand hebt. Vanuit zijn thuishaven op Bainbridge Island (tegenover Seattle) zeilde John noordwaarts door Puget Sound en de Admiralty Inlet naar de San Juan Islands. Van daar ging hij verder naar de plaats Victoria (in de staat British Columbia) in Canada voor het vervullen van de douaneformaliteiten. Vervolgens verder noord naar Sidney in Canada en Salt Spring Island. Verder door naar de Canadese Gulf Islands en via Dodd Narrows naar Nanaimo waar hij de Straat van Georgia overstak, op naar Desolation Sound.

Prachtig

John vindt dit "een prachtig deel van de wereld". Er zijn ontelbare eilanden, diepe fjorden en torenhoge pieken met vele beschutte baaien voor ankerplaatsen. Na proviandering in Campbell River vervolgde hij de tocht via Discovery Passage, Johnstone Strait en Goletas Channel. Uiteindelijk bereikte hij Cape Sutil, de meest noordelijke punt van Vancouver Island op 20 september 2015. Omdat zijn bootverzekering voor de westkust, de Pacific dus, beperkt is tot drie en een halve maand moest hij daar terugkeren. Hij passeerde de prachtige Broughton Archipel en keerde terug via de Desolation Sound. In totaal was hij 39 dagen onderweg en lag 29 nachten voor anker. Hij legde in totaal 1350 mijl af

John bericht dat het goed mogelijk is een jacht in deze regio te charteren. Onze leden mogen met hem contact opnemen als zij informatie willen.