Trintella Ia ‘Irène’ weer in goede conditie!

Jullie kennen het verhaal nog wel van de Irène, een Trintella Ia, die in sterk verwaarloosde toestand in de haven van Colijnsplaat lag. Ik heb in het clubblad meerdere keren verslag gedaan van onze inspanningen om de eigenaar op te sporen en met hem in contact te komen om hem te bewegen beter voor zijn schip te zorgen.

Na veel vieren en vijven lukte het maart vorig jaar om contact met de eigenaren - Alain en Muriël - te krijgen. We spraken af op de Irène, Willem de Graaf, Peter van der Waa en uw seriecoördinator Classics, Loet Geldhoff.

Alain bleek een sympathieke midden-vijftiger, die vertelde hoe door ernstige tegenslag in het leven de boot de afgelopen jaren naar de achtergrond was geraakt. Nu wilde hij haar maar zien te verkopen. We hebben hem er daar in de kuip van kunnen overtuigen dat het voor de boot én voor zijn portemonnee het beste was om haar weer op te knappen en hebben verschillende scenario’s met hem zitten bedenken. Hij werd in ons gesprek weer helemaal enthousiast en beloofde meteen met het gekozen scenario aan de gang te gaan. Sindsdien geen contact meer gehad, dus ik vreesde het ergste ..

 Deze zomer voer ik de haven van Colijnsplaat weer eens in en ging natuurlijk gelijk op zoek naar de Irène. En ja hoor, ze lag nog steeds in dezelfde box. Maar nu zag ze er weer prachtig uit! Alain heeft niet stil gezeten: al het vergrijsde houtwerk weer op kleur gekregen en vernist, kajuitdak geschilderd, nieuw achterluik, nieuwe kajuitdeurtjes (moet hij nog lakken). Het achterluik en de deurtjes zijn waarschijnlijk afstudeerprojecten van zijn leerlingen op houtbewerkingsafdeling.  

Ze is nog niet af, maar het doet het beste vermoeden voor de motor c.a., de zeilen en de tuigage, en voor het interieur.

 

Irene 1 150819

Irene 2 180714

 

 

 

 

 

 

Dat we ons als TVK ook inspannen voor het behoud van de vloot heeft in het geval van de Irène prima gewerkt: door persoonlijk contact, advies en ondersteuning (o.a. bouwtekeningen) raakte de eigenaar weer gemotiveerd om haar op te knappen, zodat ze weer een toekomst heeft!

Ik heb Alain en Muriël gecomplimenteerd met deze ‘total make-over’ van Irène en hen nog lange jaren met veel zeilplezier gewenst.

Seriecoördinator Classics