De TVK-najaarsreünie in 's Hertogenbosch was een feest!

De Jubileum Reunie in de geboorteplaats van onze schepen op zaterdag 17 november in 's-Hertogenbosch is groots gevierd.Lees hieronder het verslag geschreven door Astrid Ophof (Trintella IIa, Northwind).

In Den Bosch op de oude Trintellawerf van Anne Wever, waar de meeste van onze Trintella’s zijn gebouwd, zou het feest van het 50-jarig bestaan van de TVK gaan plaatsvinden. Nauwelijks uit de auto gestapt vonden de eerste warme omhelzingen al plaats. Hartverwarmend om te zien hoe een ‘bootje’, een Trintella, mensen kan verenigen en verbinden. Men was blij elkaar weer te zien en de ervaringen van het afgelopen zeilseizoen met elkaar te delen. En natuurlijk sterke verhalen waren er vast ook!

 

Met verwondering en bewondering keek ik naar al die mensen, 130 in getal, die het de moeite waard vonden om samen stil te staan bij 50 jaar TVK en hun gezamenlijke passie voor de Trintella. Voor een oude Trintella die nog op het terrein van de vroegere werf stond was veel belangstelling met name bij de heren die de technische staat ervan bediscussieerden. Het wel en wee van het ‘bootje’ was überhaupt nooit ver weg in de gesprekken tussen de heren en soms dames. Er was een leuk programma met voor ieder wat wils. Na de koffie met Bossche bol en een inleidend praatje van de scheidende voorzitter Loet kon de boottocht over de omliggende wateren beginnen. We hadden mazzel met het weer, het was zonnig. “Heb jij een groene of rode stip op je naamkaartje” vroegen bekenden aan elkaar. En ja hoor menigeen zat toch bij elkaar in dezelfde rondvaartboot. Het was leuk om bij te praten onder het genot van een hapje en drankje en met een prachtig uitzicht en uitbundig schijnende zon. Zo leer je elkaar weer wat beter kennen. Ook nu weer viel me op hoe gemakkelijk de contacten verliepen. Men was niet alleen geïnteresseerd in de gezamenlijke hobby maar ook in de mens erachter. Mooi om te zien en deel van te zijn.

2018 jeroen noot najaarsreunie TVK 50 jaar 322018 jeroen noot najaarsreunie TVK 50 jaar 65

Na het gezellige uitstapje te voet in Den Bosch, dat qua drukte die zaterdag niet onderdeed voor Amsterdam, voer de boot weer verder. Op naar de borrel en het diner en naar de Trintellashop waar weer shirtjes voor het nieuwe zeilseizoen konden worden aangeschaft. Tijdens de borrel werden toespraken gehouden, afscheid genomen en de nieuwe voorzitter Helms verwelkomd. Dit alles begeleid met een mooie film- en fotoreportage van 50 jaar TVK. Het diner kon beginnen, een logistieke prestatie op zich. Het eten was voortreffelijk, ik heb ervan genoten!

Maar het feest was nog niet ten einde, Riekie Wever schonk ons, de deelnemers, als herinnering aan deze mooie dag een placemat met een foto van Trintella’s in actie tijdens een van de vele zeilwedstrijden. Een andere opsteker was de onthulling van een nieuw en stijlvol ontwerp van een Trintella die hopelijk in de toekomst gebouwd gaat worden. Hiermee kan de Trintella en haar vriendenkring een mooie toekomst tegemoet gaan.