Perfect gerestaureerde Trintella Ia op boot Düsseldorf 2017.

De TVK ontving dit najaar van de heer Wolfgang Willutzki het volgende bericht:

Ik ben eigenaar van een Trintella Ia, bouwjaar 1969, met een polyester romp, teak dek en een mahoniehouten opbouw. Het schip is in 2008 in Holland gekocht en sindsdien geheel gesaneerd. Het is niet enkel weer in goede staat gebracht maar geheel op de technologische stand van het jaar 2016 gebracht.

LED, Lion accu's (3 Super B accu's met in totaal 260 Ampère beschikbaar en wegen slechts 32 kg). Nieuwste elektronische technologie van Philippi.Warm en koud water met drukpomp, Cockpit douche, koelbox, Force 10 gasfornuis, vuilwatertank. Tevens is een nieuwe Yanmar motor, koppeling en vierbladige verstelbare schroef geïstalleerd. Romp, dek en opbouw zijn voorzien van 16 AWL laklagen. Een elektrische ankerlier, waarbij het ankerbeslag netjes in het originele boegbeslag is geïntegreerd.

Zo is er steeds meer aangepakt. De stalen ballast is uit de kiel verwijderd en vervangen door 800 kg gegoten loodballast. Daarnaast zijn er 4 compartimenten gelamineerd waarin nog 800 kg loodballast naar behoefte kan worden aangebracht. Hiermee kan het schip voor verschillende vaargebieden worden aangepast, is het perfect in langsrichting trimbaar en zonder de additionele ballast ook goed trailerbaar. De voorkant van de kiel is met kevlar versterkt ter bescherming bij het mogelijk aan de grond lopen. Door de loodballast is het zwaartepunt ongeveer 15 cm lager komen te liggen, wat het schip veel stijver maakt.Er is geen vierkante cm in het schip die niet is aangepakt of verbeterd.

Optisch is deze trintella nog steeds een klassieker. Een concessie is de boegschroef.Verder zult u optisch nauwelijks enig verschil met de originele Trintella Ia kunnen zien. Mast en giek zijn met de techniek van nu uitgevoerd.

De naam van het schip is "Anais". Het was in 2017 op Boot Düsseldorf in hal 14 op de gezamenlijke Classic Forum Stand tentoongesteld. Wij presenteren daar onze technologisch hoogwaardige schuurmiddelen voor professioneel gebruik en daarbij is de Trintella Ia onze "Eyecatcher" waarmee wij onze uitzonderlijke oppervlakte kwaliteit laten zien.